torstai 9. lokakuuta 2014

ANSWERS pt 2

VAIHTOVUOSI

Miten valitsit vaatteesi, jotka sait pakata mukaan? Otin ne, joita olin käyttänyt viimeisen kuukauden aikana. Kolmet farkut, lökärit, kivat mekot, hameet ja shortsit, paitoja plus alusvaatteet viikolle. Nyt on kerääntynyt jo reilusti yli tuplasti toi määrä, muutosta tokaan perheeseen tulee hankala :-D

Keitä muita vaihtareita lähti Suomesta Australiaan? Paikkoja johon he menivät? Blogi osotteita? Uusia kavereita? Meitä lähti vissiin about 15 Rotaryn kautta? Mm. Perthiin ja Sydneyyn klik, yksi Tasmaniaan klik, muita en muista, koska ovat pienempiä kaupunkeja :-D Mutta blogeja kyllä löytyy ja uusia kavereita myös! Liljan blogi ja Saran blogi.

Siis oletko rotaryjen kautta vaihdossa? Ja asutko ihan kokoajan melbournessa? :) ja (jos siis oot rotaryjen kautta) niin oliko sulla australia ensimmäisenä vaihtoehtona? Jeps, jeps ja jeps!

Mihin maihin hait ja missä järjestyksessä? Australia, USA, Kanada, Ranska

IMG_7407k


Milloin lähetit hakemuksesi rotareille ja millainen vapaamuotoinen hakemuksesi oli? Ei ole minkäänlaista muistikuvaa, mutta Wordin mukaan oon saanut hakemuksen valmiiksi 6/9/2013! Lähetin musta kaikki paperit tosi myöhään, kun en millään jaksanut raahata itteäni koneen ääreen. Mun hakemuksessa näyttää olevan 187 sanaa ja neljä kappaletta, joissa ihan vaan esittelen itteni (esim. teatteri-, musiikki- ja vaihtaritausta) ja kerron, miksi haluaisin lähteä vaihtoon. Ei mikään iso juttu, kunhan vaan antaa reippaan kuvan! :-) 

Oliko piiristäsi paljon muitakin hakijoita? Kaksi haki, kaksi pääsi! Oli tuuria matkassa. 


Onko susta tyhmää vaihtaa perhettä monta kertaa(vai vaihdatko ees, rotaryillä mun mielest on se et ei koko vuotta samas perhees)? Vaihdan perhettä kaksi kertaa (mulla tulee siis yhteensä olemaan kolme perhettä), ja asun yhdessä perheessä about 4kk. Tykkään! Näin saan mahdollisimman monipuolisen kuvan Aussien kulttuurista, monia kontakteja, ja eipähän tartte ongelmien tullessa heti vaihtaa perhettä, kun se tulee vaihtumaan pian joka tapauksessa (tätini sanojen  mukaan neljä kuukautta menee vaikka päällä seistessä).

IMG_7411k

Onko siellä ihmiset sosiaalisempia kuin suomessa? Kyllähän täällä vähän ollaan, mutta odotin kyllä suurempaa eroa.

Ootko saanut uusia kavereita? Joo! Varsinkin muut vaihtarit on tullu heti tosi läheisiksi, ja koulukaveritkin on kivoja. Täällä vaan nuoret on tosi paljon lapsellisempia kuin Skandinaviassa, joten välillä menee hermot koulussa :-D

Kun oli eka koulupäivä niin tuliko sulle monet ihmiset puhumaan ja oliko ne kiinnostuneita susta? Joo, löysin heti sen oman porukan :-)
Miksi Australia? Koska valokuvaus, luonto, aksentti ja surffipojat (joita ei Melbournessa ole kyllä nyt talvella paljon näkynyt, mikä pettymys hahahah). Mulla ei oikeestaan ollut mitään kauhean syvllistä syytä, halusin kokea jotain ihan uutta, mutta silti turvallista = Aussit.

IMG_7435k


Minkälainen oot ihmisenä, että pääsit sinne? Öööhh kai mä olen ihan ulospäinsuuntautunut, rohkea ja erilaisista kielistä ja kulttuureista kiinnostunut. Myös kaikki teatteri- ja musiikkitausta auttaa (ja liikunta! Varsinkin jos on hakemassa Ausseihin tai Amerikkaan), sosiaalisuus ylipäätään!

Oletko hyvä koulussa? Joo :-) Mutta ei ois tarvinnut olla tänne päästäkseni, ekstraa vaan! Hakekaa rohkeasti.

Onks sull ollu kielen kans ongelmii opiskelus ja muutenkii? Ei oikeestaan. Olin päässyt käyttämään englantia niin paljon elämässäni jo ennen tätä, että puhuin sujuvasti alusta asti. Viimeksi eilen mua luultiin paikalliseksi! Mutta joo, matikan ja musiikinteorian termit meni alussa kyllä yli hilseen, matikasta pääsen onneksi pian eroooooon. Ja pari kertaa on tullut tilanteita, etten vaan oo yksinkertaisesti saanut selvää, mitä toinen sanoo, ja usean toiston jälkeen oon sitten vaan punaisena päätynyt poistumaan paikalta hahah :-D
Ootko tykänny sun hostperheestä? Enpä oikeastaan, mikä on tosi harmi. Edellisissä postauksissa enemmän inffoa asiasta. Kyllä mä täällä pystyn asustelemaan, mutta odotan kieltämättä muuttoa. 

IMG_7443c

Millainen Rotaryt on ollut vaihdon järjestäjänä? :) Maailman paras? :-D Singaporen lomailu muiden vaihtareiden kanssa, mahtava apuverkko, hyvä tarkoitus ja hinta hehe ovat nyt ekat jutut, jotka tulee mieleen. Ilman rotarien apua olisin neljän seinän sisässä vieläkin (perhe kun siis ei päästänyt mua mihinkään ensimmäisen kuukauden aikana), ja mun rotary-counselor on maailman paras! Tykkään ihan HIRVEESTI. Niin, ja saan kuukausirahaakin vielä! Ei mitään valittamista.
Harmittaako ku et kirjota samaan aikaan ku kaverit? Kirjoitanpas! Mulla on lähes kaikki parhaat kaverit vaihdossa, joten kirjotetaan samaan aikaan :-D Mutta harmittaa kieltämättä vähän wanhat ja abi-jutut. 


VALOKUVAUS

Mitä kameraa ja objektiivia käytät? :) Canon 600D ja f1.8 50mm :-)

Mitä tietokonetta käytät? Entä ohjelmaa kuvienmuokkaamisessa? Acerin elämää jo hieman liikaakin nähnyt läppäri on käytössä, vanha malli. Ja Photari! 

IMG_7442f

Mitä kuvaat mieluiten? Tunnelmaa. Tosi kökkö vastaus, tiedän, mutta näinhän asia on. Kotona kuvasin aika paljon luontoa, täällä sitten taas rantoja ja kaupunkia (koska luontoa ei ole mailla halmeilla). MUTTA sain juuri tänään paketin Suomesta sisältäen mm. mun langattoman kaukosäätimen kameraan, joten selfportretteja luvassa taas hehe :-D

Canon vai Nikon? Canon ihan vaan sen takia, että sopii meikäläisen käteen paremmin.

Sony vai Olympus? Olympus

Metafocus vai autofocus? Manuaali :-)

Laita paaaljon kuvia, oot hyvä kuvaamaa! Millä muokkaat sun kuvat, onko ohjelma ilmanen vai maksullinen(kuinka kallis?)? Hyvää vaihtovuotta!! Kiitoskiitos, laitan! Muokkaan Photoshopilla CS kutosella, jonka sain mun entiseltä poikaystävältä! On maksullinen ja kallis, ite en omalla rahalla ostaisi :-D

RANDOM

Viisi lempi bloggaajaa? Emmylinnea, Rebecka Häggblom, Taipalebrothers, Sara Lehtomaa, She moves in her own way

Perusteluita, miksi haluaisit siirtyä vegaanisuuteen? (terveisin instagram stalkkeri :-D) Hehee, moikka moi! Hmm, onpas vaikea kysymys (ei pitäisi olla - kertoo jotain jo asiasta). Tä on vaan ajatus, joka mulla on ollut mielessä jo usean kuukauden verran. Haluun kai haastaa itteni kokeilemaan jotain uutta, pitämään enemmän huolta siitä, mitä laitan suuhuni, opetella kokkaamaan. Lisäksi ilman lihaa eläminen ei olisi mulle mikään menetys - rakastan vihanneksia ja hedelmiä ihan tajuttomasti - joten eläinten olosuhteet huomioon ottaen, miksi ei? Täällä oon jo osapäivävegaani haha, syön vegaanisti kaikilla muilla aterioilla paitsi dinnerillä, johon mulla ei valitettavasti ole valinnanvaraa. Aika näyttää! Katotaan nyt, kun mun rutiinit vakiintuu. Outoa on se, että erittäin eläinrakkaana mua ei silti ällötä lihan syönti, mutta katsotaan, muuttuuko asian laita, kun katson Earthlings-dokumentin... Tä on tosi arka aihe mullekin puhua, koska en missään nimessä halua loukata ketään, ja tiedän, että näistä asioista puhuessa joku ottaa aina itseensä. Kyse on puhtaasta kokeilusta ja yrityksestä muuttaa elintapoja parempaan suuntaan. 

IMG_7404k


Haaveita tulevaisuudelle? Haluun matkustella, valokuvata ja tehdä töitä kielten tai mahdollisesti erityisapua tarvitsevien nuorten parissa :-) 
Outoja/kummallisia tapojasi? öäää aivot lyö aina tyhjää tällaisille kysymyksille! Lasketaanko varpaiden pelko oudoksi tavaksi?

Oletko luonteeltasi jännittäjä tai stressaaja? olin ennen, en enää! Lukio poisti stressin haha, en tiedä, miten, mutta näin kävi.

Suosikkiruokasi Suomessa? Avokadosalaatti

Entä Australiassa? Meatpie!!

Ja kumpi niistä on parempaa? :D Avokadosalaatti :-D tykkään puputtaa. 

IMG_7425k

(Kuvat Sydneyn kuuluisalta Bondi-rannalta.)

Nonni! Nyt on kymysykset kysytty ja vastattu, pahoittelut tosiaan siitä, että kesti näin kauan julkaista tämä toinen osio. Jos kuitenkin näidenkin jälkeen vielä jäi joku askarruttamaan, niin kysymyksiä rohkeasti siis tulemaan, vastaan enemmän kuin mielelläni!


16 kommenttia:

 1. pakko vielä kysyä sulta pari kysymystä :-D
  ootko sä nähnyt siellä jotain sellasta mitä et oo halunnut nähdä?
  onko siellä paljon sellaista "pelottavaa meininkiä" esim. iltaisin ja miten sitä esiintyy jos on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo nähnyt ainakaan vielä. Ainut juttu, joka tulee nyt päälimmäiseksi mieleen on kuitenkin kodittomat ihmiset kaupungissa - niitä on paljon enemmän kuin Suomessa. Siltojen alla nukkuu ihmisiä makuupusseissa, ja jos menee "väärille" kujille, niin päätyy hyvin nopeasti "hobojen" nurkille.

   Niin, ja uutiset on ihan hirveetä katsottavaa! Tai siis, täällä uutiset kestää yhteensä 2 tuntia, ja läpi käydään kaikki maailman kriisit, uhat, vainot ja murhat viimeisen 24h:n ajalta - ja niitä on PALJON.

   Poista
  2. Ja lisään tähän vielä, etten saa tosiaan mennä illalla ulos ollenkaan.

   Poista
 2. Vastaisitko siihen "answers part 1" kommentteihin joku pvä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Anteeksi kamalasti, en muistanut yhtaan! Nyt on vastattu!

   Poista
 3. Sulla on tosi upeita kuvia ! Mikä kamera sulla on ja miten muokkaat näitä ?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! http://100milesnetta.blogspot.com.au/2014/09/answers-pt-1.html

   Poista
 4. minkä verran sä saat rotarylta kuukausirahaa? :-)
  nii ja sun kuvat on upeita ja no, mikä nyt ois parempaa ku hyvä ja laadukas vaihtariblogi (on muute harvinaista herkkua !) että kiitos siitä ! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma saan 150 dollaria, joka on vahan paalle satanen! Oon tosi tyytyvainen :-D mutta summa tosiaan vaihtelee klubeittain, tunnen muutamia, joilla summa jaa alle sataseen ja muutamia, jotka saavat enemman.

   Kiitos hirveesti, tosi ihana kuulla! <3

   Poista
 5. onko sulla instaa? :)

  VastaaPoista
 6. Jeps, nettajannika :-) seurailemaan vaan hehee

  VastaaPoista
 7. Hei vau!! :) Entiiä mitä kautta löysin blogis äsken, mut hyvä että löysin.. Nimittäin oon iteki lähössä Ausseihin tuossa joulun jäläkeen ja mun on ihan pakko kysyy et mitä oot tykänny olla siellä ja kuin kauan oot ollu? Ja sori näistä, en viittiny ruveta kaikkia postauksia lukeen läpi nii aattelin et helpoin ko kysyy suoraan. :D btw sen mitä vähän selasin, nii osaat ottaa kyllä tosi huikeita ja tunnelmallisia kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihana et tykkäät!! Oon ollut täällä nyyyyyt vähän päälle kolme kuukautta, ja tykkään kyl hirveesti! Varsinkin viime viikot on ollut ihan sairaan ihania, ja koko ajan paranee, kun löytää uusia cooleja paikkoja. Mihin päin Ausseja oot tulossa?

   Poista
  2. :) Jees huippu kuulla!! Nauti ajastas siellä niinku varmasti teetki! :)
   Haha en tiiä miten jaksan oottaa viel pari kuukautta et pääsen lähtee sinne! :D noo eikhä se tästä, nyt on hyvää aikaa tienata viel rahaa reissua varten ja nähä mahollisimman paljo kaikkia kavereita. :)
   Semmone ois suunnitelma että uusvuosi menis Sydneyssä jonka jäläkeen lähettäs kaverin kans Brisbaneen ettiin töitä. :) tehään töitä sen verran mitä tarvii ja koitetaan reissailla mahollisimman paljon ja tietenki tutustua paikalliseen kulttuuriin + ihmisiin!

   Poista
  3. Voi vitsi kuulostaa ihanalta!! Mullakin ois tarkotuksena lentaa Sydneyyn uudeksi vuodeksi, mutta kattoo nyt, mita tapahtuu. Ja Brisbaneenkin tuun kaymaan alkuvuodesta, voidaan pitaa suomimiitti haha :-D

   Poista
  4. Haha hienoo, uusvuosi Sydneyssä tulee oleen varmasti jotain uskomatonta!
   Heei tämäpä hyvä, suomimiitti ois just huippu!! :)
   btw kerroppa onko jotain sellasta asiaa, jota ei osaa yhtään ajatella pakatessa tavaroita sinne, mutta jota kuitenki tarvii siellä hirveesti? Ei kai pitäs olla mut varmuuen vuoksi pakko kysyy :D

   Poista