sunnuntai 20. lokakuuta 2013

HOW I TAKE PHOTOS

Moikka! Joskus kaaaauan sitten joku pyysi mua vähän kertomaan mun kuvaustavoista ja -välineistä, joten tässä vihdoin mustaa valkoisella!

Hola! A (very long) while ago someone asked me to tell you guys a little about my camera, different lenses etc. so here you go!

1. Rippijuhlien jälkeen (14-vuotiaana) mulla oli vihdoin varaa ekaan ja nykyiseen järjestelmäkameraani, Canon EOS 600D:hen (jonka 14-vuotias Netta nimesi Esmeraldoksi). Eipä ole näiden kahden vuoden aikana yhtään valittamista tullut. Ainut asia, joka vähän harmittaa, on tuo videokuvauksesta puuttuva automaattitarkennus. Mutta anyways, loistava kamera mun mielestä:-)

I'm going to translate this in a very short and boring way, sorry about that. Anyways I shoot with Canon EOS 600D:-)
IMG_5714
2. Objektiivi, jota eniten käytän, on rakkauspakkaus Canonin 50mm 1.8 -linssi, jota suosittelen ihan joka ikiselle kuvaajalle. Mulla on nyt toinen kappale näitä käytössä (edellinen sai osumaa lattialta, höh), ja ostaisin kyllä vaikka kolmannenkin jos tarpeen tulisi. Linssin hintahaarukka on siinä 95-110euron paikkeilla, itse maksoin 95euroa. Näistä postauksen kuvista on kaikki otettu kyseisellä linssillä.

I just looooove my Canon 50mm 1.8 lens! It's affordable (about 100 euros) and the bokeh is beautiful. A photographer's must-have!
IMG_6109
3. Kuun ja muiden kauempana olevien kohteiden kuvaamiseen käytän Tamronin 18-200 millistä putkea, joka nyt on mitä on:-D Tarkennus on välillä TODELLA hidasta, kuvanvakaajan puuttumisen takia varsinkin hämärässä kuvaus on tuskaa...mutta kyllä sillä hyviä kuvia saa, kun on kärsivällinen! Sanoisin, että jos mun tavoin ei raaski kalliimpaa ostaa, niin kyllä tällä pärjää. Ja parempi musta kuin Canonin kittiputki.

When photographing the moon and other things further away I tend to use my Tamron 18-200mm lens. I have a love-hate relationship with it (it's a bit.......slow) but since the lens was only about 200 euros I think I can live with it. 
IMG_6138
4. Muuta kivaa: omaa nassua kuvatessa käytän ihan normaalia kamerajalustaa, joka joskus alennuksesta napattiin. Oikein hyvin on palvellut ja kestänyt, vaikka tuulessa meinaakin lähteä lentoon:-D Maksoi siis kakskymppiä eli opiskelijabudjetilla vieläkin mennään. Ja tietysti sitten se Canonin langaton kaukolaukaisin! Musta nää molemmat on mahtavia, jos haluaa vaikka kavereiden tai poikaystävän kanssa ottaa ryhmäkuvia. 

Other stuff: for self-portraits I have a tripod and wireless remote. Totally recommend buying these two! 
IMG_6112
5. Käytän kuvien "viimeistelyyn" ipiccyä, picmonkeytä ja pixlr.comia, mutta pääasiassa muokkaan photarilla. Tein joskus ikuisuus sitten pienen postauksenkin aiheesta, click!

For editing I mainly use photoshop, ipiccy, pixlr and picmonkey. click!IMG_5661

12 kommenttia:

 1. sulla on aivan ihania kuvia täällä sun blogissas! mahtava blogi! :-)

  VastaaPoista
 2. Mun on nyt pitkään pitänyt kommentoida tänne ja nyt sen vihdoin uskalsin tehdä :D sun blogista on tässä ajan kuluessa tullut mun lempiblogi! Nää kuvat on aina upeita ja odottamisen arvoisia! Aivan huippua, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kiitos hirveesti! Ja kommenteista tulee mulle vaan motivaatiota kuvata lisää, joten ei tartte turhaan ujostella:-D

   Poista
 3. The colors are so beautiful. You really show the beauty of autumn.

  VastaaPoista
 4. voitko laittaa kuvan siitä photoshop curves jutusta miten vaikka ton toisen kuvan oot muokannu? (: itellä ei oikein luonnistu sen kans leikkiminen XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo heti ku kerkeen! Muistuta vaa uudestaa jos unohtuu :P

   Poista
 5. WAU. oot taitava mimmi kuvaamaan(!)

  VastaaPoista